Art Safari X

 

       Art Safari își desfășoară a X-a ediție până pe 11 decembrie, așa că dacă nu ați apucat deja să mergeți să vedeți operele de artă pregătite special pentru voi, încă aveți șansa! În articolul de astăzi vă voi oferi în exclusivitate un interviu cu unul dintre ghizii Art Safari, Ana-Maria Iuhas, pentru a afla mai multe despre acest proiect cultural.

Măriuca: Îți mulțumesc pentru acest interviu! Cum este să fii ghid la Art Safari?

Ana-Maria: Este o experiență care te dezvoltă pe mai multe planuri. Fiind studentă în cadrul Facultății de Istorie, secția Istoria Artei, meseria de ghid, în cadrul Art Safari, este fix ce am nevoie în acest moment pentru a căpăta experiență. Să fii ghid la Art Safari…hmm, sunt înconjurată de multă artă frumoasă și de persoane care împărtășesc aceeași pasiune cu mine. Practic, Art Safari este numitorul nostru comun (dintre mine și vizitator).

M: Ce îți place cel mai mult la Art Safari?

A: Îmi este greu să aleg doar un lucru. Îndrăgesc locația. Numai gândul că lucrez la Palat (Palatul Dacia-România) îmi aduce un zâmbet pe chip. Și încă de la primul meu contact cu Art Safari am fost foarte impresionată de sistemul de iluminare pe care îl au.

M: De ce ar trebui să vină cineva la Art Safari?

A: Ca să-și lărgească orizonturile artistice. Și să aibă parte de o experiență unică în cadrul tururilor ghidate nocturne.

M: Ce pot vedea oamenii în această ediție?

A: Cei interesați se pot bucura de 5 expoziții în cea de-a 10-a ediție, fiind și o ediție aniversară. Expozițiile se împart în două pavilioane: Pavilionul Internațional (Seeking Truth: The Art of John Constable și Korean Beauty in Poster Art) și Pavilionul Național (Ștefan Popescu. Povestea călătoriilor, Lilian Theil. O bătrână care zâmbește și Mihai Mureșan. Lucruri mărunte).

M: Cum poti ajunge voluntar la Art Safari? 

A: Poți să ajungi prin doar câteva click-uri. Trebuie doar sa accesezi site-ul Art Safari și să cauți în meniu secțiunea unde scrie “Voluntari” (https://www.artsafari.ro/voluntari/).

M: Cum se vede din interior Art Safari?

A: Art Safari înseamnă mai mult decât artă. Echipa din care fac parte este una foarte primitoare și cu o minte foarte „fresh”. Ai posibilitatea să vezi și procedurile din spatele unei expoziții, fapt care te pregătește indirect pentru o viitoare carieră în domeniu.

Îi mulțumesc pentru acest interviu ghidului Art Safari, Ana-Maria Iuhas!

Pe această cale, vă invit să vedeți și dumneavoastră expoziția din ediția a X-a, iar accesând link-ul alăturat, puteți avea acces la detalii suplimentare: Art Safari