„Călătorie în lumea stampelor Meiji”

        Același aspect al occidentalizării Japoniei îl veți regăsi și în stampele cu femei frumoase, curtezane sau gheișe, care sunt accesorizate cu pălării, poartă fuste cu crinolină etc.

        Au mai rămas trei săptămâni în care puteți merge în această călătorie foarte interesantă, pe care o recomand călduros. Este o ocazie bună pentru a cunoaște, măcar și, o mică parte din istoria și cultura unei civilizații îndepărtate de noi.

Găsiți mai multe detalii aici.

      O călătorie în timp și spațiu...din Bucureștiul anului 2023, în Japonia epocii Meiji, la cumpăna dintre secolelele al XIX-lea și al XX-lea. O „călătorie” prilejuită de Ziua Împăratului Japoniei și de care puteți beneficia până pe 31 martie, grație colecționarului George Șerban, cel care vă oferă spre vizionare parte din colecția sa de stampe japoneze.


        Puteți vedea, la Hanul Gabroveni, gravuri în care este portretizat Împăratul Meiji, surprins în ipostaze dintre cele mai variate, atât oficiale cât și familiale, toate reflectând aspectul occidentalizării societății japoneze, începând cu, însuși, împăratul.

       


    

        Natura și peisajele, la fel ca și teatrul Kabuki, sunt alte teme pe care le veți întâlni în cadrul expoziției.