Expoziția „O lume aproape fericită” - Aurel Vlad

24 noiembrie 2022-24 februarie 2023

Expoziția „O lume aproape fericită” - Muzeul de Artă din Craiova

      Îți dorești vreodată să evadezi din cotidian, să te rupi de rutină, să te urci în tren și să te duci către un loc nou... fără a fugi de tine, ci către tine... cu inteția de a te regăsi?

Expoziția lui Aurel Vlad este locul ideal pentru meditație asupra vieții!

       Operele sale pun în lumină problemele care frământă societatea, greutățile vieții, dar și efemeritatea ei... Personajele sale generează o lume a singurătății, dominată de melancolie. Sunt abordate subiecte profunde, cu care ființa umană se confruntă încă din cele mai vechi timpuri: iubirea, credința, speranța, frica, moartea, boala... Ceea ce ne învață, totuși, personajele din tablă, care par să prindă viață prin povestea lor, este acceptarea și împăcarea, dar și meditația asupra propriei noastre vieți.

Expoziția este un concert al trăirilor, un drum greu al autocunoașterii...

        Nu este ușor să fii față în față cu un obiect care te face să simți și să gândești, dar până la urmă, asta face ca un obiect să devină artă, iar domnul Aurel Vlad reușește dintr-un material dur, rece- metalul, mai exact tabla, să creeze unele dintre cele mai frumoase sculpturi contemporane pe care le-am văzut.

Povestea din spatele artei

       Participând la vernisajul expoziției, am avut ocazia de a afla povestea de viață a artistului, care m-a mișcat profund...M-a ajutat să văd cu alți ochi lucrările și îi mulțumesc personal pentru curajul pe care l-a avut în a ne povesti ce se află, de fapt, în spatele artei...

Ce le face frumoase?

Modul în care prind viață... prin mesajul pe care artistul reușește să îl pună în evidență atât de bine...

Vă invit să vedeți această expoziție frumoasă!

        Dragii mei cititori, în această perioadă în care un ciclu se încheie și se deschide un altul, vă invit să vă găsiți curaj și tărie, să fiți sinceri cu voi și să vă faceți cadoul de a participa la o astfel de experiență filosofică, de meditație. Ajunși la Muzeul de Artă din Craiova, întrebați-vă: „într-o lume aproape fericită” ce pot face eu ca să fie și mai aproape de fericire?

Găsiți mai multe detalii despre expoziție - aici