22.08.2022

Conacul lui Maldăr

        Săptămâna trecută promiteam un articol care să vă prezinte un loc perfect pentru această perioadă a anului. Astfel, vă aduc în atenție un domeniu de lângă Horezu, cu o veche culă oltenească, transformată în conac boieresc cu regim hotelier: Conacul lui Maldăr .Spun că este potrivit pentru această vreme, întrucât, întinsul domeniu oferă, pe lângă o vegetație spectaculoasă cu pomi seculari și clădire ce păstrează încă vechea arhitectură, o piscină superbă, perfectă pentru un moment de relaxare.

      Vechi de peste trei veacuri, Conacul lui Maldăr păstrează arhitectura de odinioară, cu ziduri groase, turn înalt și scară interioară, exteriorul alb, dar mai ales, cerdacul cu arcade. Povestea căpitanului Maldăr este una impresionantă, iar conacul îi poartă numele tocmai pentru a-i onora legenda. Acesta a fost unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazul și, conform legendei, fiind prins de tătari, se îndrăgostește de fiica hanului și astfel, reușește să își redobândească libertatea. Cei doi îndrăgostiți se refugiază în această zonă, care astăzi îi poartă numele: Măldărești.

       Conacul oferă 18 camere, fiecare fiind  decorată/aranjată diferit, având și o poveste unică și un nume deosebit ce face legătura cu un personaj istoric. Vă puteți odihni în iatacul Rusandrei, în camera domnișorului Radu sau unde vă poftește inima, pentru că vă veți putea alege camera. Toate camerele păstrează stilul clasic, de poveste, cu mobilier istoric autentic din lemn masiv, covoare tradiționale, pânze și țesături fine.

       Din punct de vedere arhitectural și decorativ, conacul este dominat de stilul brâncovenesc, dar regăsim și alte stiluri precum Biedermayer, Alt Deutsch, sau chiar eclecticul stil Empire. Toate aspectele decorative sunt atât de bine puse la punct, astfel încât, oaspeții conacului să poată retrăi răsfățul boierilor de secol XVIII.

         Pentru că tot aminteam de stilul brâncovenesc, trebuie, musai, menționat și superbul cerdac, plin de flori viu colorate. Un colț de poveste, de unde, seara, poți asculta greierii și poți auzi fiecare foșnet de frunză, asta dacă nu hotărăști să alegi o carte din vasta bibliotecă și să te pierzi printre rândurile ei, sau să stai la povești, în sufragerie, cu prietenii, la un pahar de vin.

        Restaurantul îți oferă o selecție de delicatese și mâncăruri rafinate, gustoase, un mic dejun variat, care îți oferă tipsii pline cu bunătăți pregătite pentru fiecare „boier” în parte. Tocmai bine pentru o zi lungă de vară, în care poți merge să vizitezi culele oltenești, mănăstiri, poți parcurge drumuri pitorești sau, pur și simplu, te poți bucura de ultimele zile de vacanță pe un șezlong, la piscină, umplându-ți inima de verde și albastru.

Vrei să fii la curent și cu alte informații de acest gen?


- Te invit să te abonezi la newsletter, dând click aici!