Jocul „Drumul COROANEI”

3.10.2022

        Așa s-a născut ideea creării jocului „DRUMUL COROANEI”, un board-game destinat copiilor sau familiilor cu copii, care să-i familiarize cu istoria noastră într-un mod distractiv. Cei mici au de parcurs un drum marcat de evenimente istorice, cuprins între momentul intrării României în Marele Război și Încoronarea de la Alba-Iulia. Pe parcurs întâlnesc obstacole sau obțin avantaje, așa cum s-a întâmplat și în istorie, drumul fiind anevoios, dar finalizându-se cu un câștig major: COROANA ROMÂNIEI MARI.


        Conceptul era gata, dar materializarea lui îmi era aproape imposibilă, neavând cunoștințe de grafică. O persoană foarte dragă mie, verișoara mea Beatrice, visual artist, este cea care a făcut ca visul meu să devină realitate, realizând o grafică excepțională, surprinzând în imagini, pe tabla de joc,personalități și locuri simbol ale acelei perioade. Instrucțiunile de joc, de asemenea cu o grafică deosebită, oferă jucătorilor informații istorice prețioase și variante alternative de învățare prin joc. 

 

        Produs într-o serie mică, fiind ediție aniversară - limitată, jocul este disponibil spre vânzare doar online. Pentru mai multe detalii, mă puteți contacta direct!


           Articolul de azi este deosebit de ceea ce am scris până acum, pentru că nu vă poartă doar prin locuri, ci și prin vremuri, fiind un drum prin care veți face pași prin istorie. Am ales să încadrez articolul la rubrica muzee, pentru că la baza ideii a ceea ce urmează să vă prezint a stat participarea mea la un concurs organizat de Muzeul Național Cotroceni. „Centenar Creativ”, căci așa s-a numit proiectul muzeului, a avut ca temă centrală Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, de la Alba-Iulia, din 15 octombrie 1922, eveniment de la care au trecut 100 de ani.


         Cei care mă cunosc mai bine știu că sunt o pasionată a istoriei monarhiei din România, drept urmare, nu aveam cum să ratez o astfel de ocazie. Provocarea a apărut în momentul în care a trebuit să concep produsul. Era necesar să gândesc rapid ce mi-ar plăcea să găsesc într-un magazin al unui muzeu (căci premiul acesta era: expunerea spre vânzare a produsului în magazinul de suveniruri al muzeului) și, astfel, am derulat puțin filmul înapoi, în copilăria mea, amintindu-mi că eram foarte contrariată de faptul că în toate muzeele din lume prin care am fost existau multe produse pentru copii, menite pentru a transforma învățatul în ceva plăcut, ba, chiar distractiv, iar în muzeele de acasă nu găseam așa ceva.

     Le mulțumesc celor care m-au susținut și care m-au ajutat cu promovarea proiectului! 


Mulțumesc, Asociația Tineretului Regalist!


Mulțumesc, Revista „Magazin Istoric”!

Îți dorești jocul „Drumul Coroanei”? 


Acum este și mai simplu, poți completa formularul alăturat și te voi contacta pentru confirmarea comenzii. 

 
 
 
 
Ridicare comandă din București (zona Victoriei, adresa exactă va fi transmisă ulterior)
Livrare prin curier (costurile de livrare nu sunt incluse)
 
Sunt de acord să fiu contactat în legătură cu detalii suplimentare
 
 

Vrei să fii la curent și cu alte informații de acest gen?


- Te invit să te abonezi la newsletter, dând click aici!

Alte articole similare care s-ar putea să-ți placă: