14.02.2022

       La marginea Sucevei, pe Aleea Cetății, se găsește un colțisor de rai. Un locșor care te poate ajuta să te transpui în alte vremuri, mitice, într-un timp în care tradițiile și obiceiurile erau inima comunității, un colț de lume magic: Muzeul Satului Bucovinean.


       Veți găsi aici case și acareturi din diverse zone etnografice bucovinene: Dorna, Humor, Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, și din perioade diferite: secolul al XVIII-lea, al XIX-lea și început de secol XX. Conceput în ideea reflectării organizării satului tradițional, muzeul (satul) are ca centru polarizator al vieții comunității biserica și clopotnița, școala și crâșma. Mergând din casă în casă, puteți afla despre obiceiuri și tradiții legate de momentele marcante din viața unui om: nașterea, căsătoria, moartea, exemplificate vizual și auditiv, lucru care mi s-a părut dătător de viață locului.

Muzeul Satului Bucovinean

           Tendința personală ar fi să recomand vizitarea muzeului într-un anotimp cald, însă ulițele acoperite de zăpadă au farmecul lor, făcându-te să îți închipui cum răsunau colindele în perioada sărbătorilor în vremuri, din păcate, apuse.


          Vă recomand vizitarea Muzeului Satului Bucovinean acelora dintre voi pasionați de tradiție, folclor, obiceiuri, timp mitic, timp istoric – românesc, dar și acelora dintre voi care încă nu au avut șansa să se îndrăgostească de aceste lucruri minunate, care fac parte din noi, oricât am încerca să le negăm uneori.

       

           De asemenea, aici se organizează diverse spectacole, târguri, evenimente, atât pentru adulți, cât și pentru copii, despre care puteți să aflați din informațiile de pe site-ul muzeului.


           Vă doresc o vizită plăcută!

Informații utile:


Vrei să fii la curent și cu alte informații de acest gen?


- Te invit să te abonezi la newsletter, dând click aici!

Alte articole similare care s-ar putea să-ți placă: