4.04.2022

Muzeul Sportului

         În deceniile trecute, discuțiile despre sport făceau parte din discuțiile cotidiene, lumea urmărea știrile despre sport, se citea despre sport, noutățile din acest domeniu erau la fel de importante ca noutățile din orice alt domeniu, oamenii urmăreau concursuri sportive și evenimente de acest gen...

        Din păcate, astăzi, mi se pare că sportul nu mai este la fel de important pentru mulți, mai ales pentru cei tineri. Încă sunt câteva sporturi de care tinerii se interesează, cum ar fi fotbalul sau baschetul, însă sunt atât de multe sporturi în această lume, despre care mulți nici nu știu. Uneori stau și mă întreb câți tineri mai urmăresc „Jocurile olimpice” sau măcar și pe cele de iarnă care sunt absolut spectaculoase? Mă întreb de ce nu se face și educație sportivă la școală?... unde să învățăm câte ceva despre toate sporturile, despre anumite recorduri sau despre anumite personalități...Mă întreb de ce nu fac tinerii mai mult sport, de ce nu sunt învățați să se miște mai mult? De ce sunt din ce în ce mai puțini copii dornici să devină campioni, pentru că modele ar putea avea destule, dar trebuie să ajungă să le cunoască...

         Mă bucur că în acest sens există în București „Muzeul Sportului”. Acesta funcționează din anul 1970, dar din 2011, în noul sediu al Comitetului Olimpic și Spotiv Român, situat în apropierea Arcului de Triumf.


        Muzeul găzduiește, momentan, două expoziții. La primul etaj se poate admira expoziția dedicată sportului românesc, unde sunt prezentate exponate care marchează evenimente reprezentative din istoria sportivă românească, cât și exponate care marchează reușitele unor personalități sportive. Cea de-a doua, expoziția „România Olimpică 100” marchează aniversarea centenarului mișcării olimpice românești, celebrând și cele 302 medalii obținute de sportivii români.


       Este un muzeu foarte interesant, mai ales pentru cei mai tineri, care încă nu cunosc trecutul sportiv al românilor, pentru că le sunt prezentate, aici, personalitățile emblematice, meritele lor, anumite lucruri ce le-au aparținut în contextul sportiv, donate muzeului, panouri informative, recorduri etc. Vă recomand să vizitați acest muzeu, cu atât mai mult cu cât este și gratuit!


Vă doresc o vizită plăcută!



Informații utile:


-Program : luni-vineri, 10-17

-Bd. Mărăști, nr.20A

-0217961454

-muzeulsportuluiromania.ro

-Muzeul dispune de lift pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități


Vrei să fii la curent și cu alte informații de acest gen?


- Te invit să te abonezi la newsletter, dând click aici!

Alte articole similare care s-ar putea să-ți placă: