Muzeul Trovanților

10.10.2022

         Dacă vă aflați pe drumul ce leagă Râmnicu-Vâlcea de Târgu-Jiu (DN 67), la intrarea în localitatea Costești, vă vor atrage privirea, cu siguranță, niște pietre cu forme stranii, de mărimi diverse, care, parcă, stau de strajă la poalele unui deal nisipos. Străjerii aceștia sunt trovanții, niște micro-formațiuni geologice, niște sculpturi ale naturii, expuse în aer liber. De la mic (câțiva cm) la mare (câțiva m și câteva tone), fiecare în parte își spune povestea nemișcat, chiar dacă în folclor li se spune “pietrele vii” sau “pietrele care cresc”. Un sâmbure de adevăr există, totuși, dar vă las plăcerea de a-l afla personal.


       

          Povestea lor comună, a „muzeului” sau, mai bine-zis, a rezervației naturale o putem afla datorită unei asociații care a făcut demersurile necesare împrejmuirii locului și a marcării cu un panou informativ. Era și păcat ca după 6,5 milioane de ani de la nașterea trovanților să nu facă nimeni nimic😉


         Dacă hotărâți să acordați 15-20 de minute acestui muzeu geologic, vă îndemn să setați din timp aplicațiile speciale, pentru că nu este foarte bine semnalizat și se află într-o curbă a drumului național, așa că îl puteți rata.


       Informații utile:

-Intrarea este liberă

-Programul: non-stop

Vrei să fii la curent și cu alte informații de acest gen?


- Te invit să te abonezi la newsletter, dând click aici!

Alte articole similare care s-ar putea să-ți placă: