1.12.2022

Muzeul Unirii și Sala Unirii, Alba Iulia

Așa cum era de așteptat, articolul de astăzi nu putea fi decât despre Muzeul Unirii din Alba Iulia și, în mod special, despre Sala Unirii.
        Pentru pasionații de istorie, și de preferat, pentru cât mai mulți români, Muzeul Unirii trebuie să fie un obiectiv de neratat.
         Aflat într-o clădire impunătoare, construită la jumătatea secolului al XIX-lea, muzeul oferă vizitatorilor un parcurs cronologic al istoriei spațiului nostru, din preistorie și până în secolul trecut. Cu o colecție impresionantă de exponate din toate epocile istorice, Muzeul Unirii vă așteaptă de marți până duminică, între orele 10 - 17. Printr-un bilet cu tarif integrat, la prețul de 15 RON, puteți vizita și Museikon, despre care găsiți informații aici: Museikon, Alba-Iulia

       Față în față cu clădirea „Babilon”, cea care găzduiește Muzeul Unirii din Alba Iulia, se află Sala Unirii, loc cu o însemnătate deosebită pentru români, pentru că aici s-au desfășurat lucrările Marii Adunări Naționale de la 1 Decembrie 1918.


        Astăzi, în Sala Centrală găsim o expoziție consacrată momentului 1918, cu piese valoroase și încărcate emoțional pentru orice român.
Intrarea este gratuită, Sala Unirii putând fi vizitată în același interval orar menționat mai sus.

 

Vrei să fii la curent și cu alte informații de acest gen?


- Te invit să te abonezi la newsletter, dând click aici!

Alte articole similare care s-ar putea să-ți placă: